Waarom industrial silencers het investeren waard zijn

Gezondheid en Voeding

De industral silencers zijn de investering die elk groot bedrijf moet doen. dit geld voornamelijk voor bedrijven die veel met zware machines werken. Deze machines werken vaak met luchtdruk welke natuurlijk ook weer moet worden vrij gelaten. Wanneer dit gebeurt kan er heel veel lawaai vrij komen wat schadelijk is. in dit artikel lees je meer over waarom je hier in moet investeren. Ook lees je waarom deze dempers de werkomgeving verbeteren.

Industrial silencers zijn essentieel voor de veiligheid van het personeel

De luchtuitlaten van de machines kunnen ongemerkt veel schade aanrichten! De uitlaten hebben namelijk een heel hoog geluidsvolume. Het lawaai kan oplopen tot rond de 160 dB. Dit is tot wel twee keer de grens die het menselijk gehoor (zonder schade op te lopen) kan hebben. Normaal gesproken treedt er namelijk boven de 80 dB schade op. Wel moet er natuurlijk rekening gehouden worden met het feit dat hoe hoger het volume, des te korter men het kan verdragen. Bij het volume die de luchtuitlaten maken, kan men maar kort in de buurt blijven. Zelfs met gehoorbescherming kan een volume van 160 dB schadelijk zijn. Dit is natuurlijk het laatste dat je wilt voor het personeel. Een goede demper kan hier gelukkig verandering in brengen. De dempers zorgen er namelijk voor dat het volume voor een groot gedeelte wordt terug gebracht. Zo is het volume, met bevestiging van de demper, nog maar 90 dB. Dit zit alsnog boven de schade grens. Wanneer er dan alsnog gehoorbescherming wordt gedragen, dan zal het onder de grens gaan en zal de omgeving veilig zijn.

 

Industrial silencers hebben ook invloed op de effectiviteit

In een flink lawaaierige omgeving is het zo dat er snel miscommunicaties voor kunnen komen. Dit komt voornamelijk doordat men elkaar niet kan verstaan of continue om herhaling moet vragen. Door de dempers te monteren, maak je het mogelijk voor de mensen om beter te communiceren. Hierdoor kan men beter en zonder fouten werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *