Koers van de Bitcoin in 2017

Cryptocurrency

De Bitcoin is een digitale munt, ook wel een cryptocurrency genoemd. In het dagelijkse leven komen we deze munt niet vaak tegen, er zijn maar enkele bedrijven die deze munt accepteren.

Cryptokickoff is ondanks dit alles positief over de Bitcoin. Want wanneer we kijken naar de koers in 2017, is dit zeer gunstig. De koers van de Bitcoin was in het begin van 2017 nog onder de 1.000 US dollar. Terwijl aan het einde van 2017 de koers op ruim 10.000 US dollar stond.

Bitcoin koers 2017
Bitcoin koers van 2017 in USD

Investeren in de Bitcoin vs. Rente op de bank

Door deze ontwikkeling is de Bitcoin een gunstige investering voor veel grote bedrijven. De rente van de banken ligt op dit ogenblik rond de 0,002%.

Oftewel wanneer je €1000,- op de bank hebt staan, is dit aan het einde van het jaar slechts 20 cent meer waard.
Had je aan het begin van 2017 €1000,- geïnvesteerd in de Bitcoin? Dan was dit aan het einde van 2017 ruim €10.000,- waard.

Hoe komt de koers tot stand?

De koers van de Bitcoin komt hetzelfde tot stand als vele andere dingen in het leven. Door vraag en aanbod van de Bitcoin wordt bepaald hoeveel de munt waard is. Doordat er maximaal 21 miljoen Bitcoins gemaakt zullen worden wordt het aanbod bijna niet groter, maar de vraag neemt wereldwijd toe.

Bitcoin mining

Er komt een moment dat er maximaal 21 miljoen munten in omloop zijn. Deze munten moeten worden gedolven. Bij cryptomunten gaat dit anders dan de ouderwetse manier die we over het algemeen gewend zijn. Hier is sprake van Mining door middel van CPU of GPU.

Shares en Blocks

Het rekenvermogen van je processor of je videokaart wordt gebruikt om lastige wiskundige formules op te lossen. Wanneer deze oplossing goed wordt gekeurd door de groep computers die samenwerken. Als dit is gelukt, dan is er sprake van een “share”, vertaald naar “onderdeel”.

Vervolgens heeft de groep computers genoeg “shares”, dan kan er een “block” gevormd worden. In dit “block” zitten een hoeveelheid munten. Deze worden onderling weer verdeeld onder de computers, iedereen krijgt zijn deel naar het aantal “shares”.

Cryptokickoff

Geïnteresseerd? Neem dan een kijkje op de website van Cryptokickoff. Op deze website is informatie te vinden over vele cryptomunten, waaronder de Bitcoin en de Litecoin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *