Het kopen van duurzaam hout gaat opwarming tegen

Overige

Het is vandaag de dag steeds belangrijker om goed op het milieu te letten. De aarde warmt steeds sneller op en een groot oorzaak daarvan is de ontbossing door de houtkap. Er wordt tegenwoordig veel te veel hout gekapt wat er voor zorgt dat de bossen steeds kleiner worden. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat er steeds minder co2 uit de lucht gefilterd wordt. Duurzaam hout zou hier de oplossing voor moeten zijn.

 

Duurzaam hout wordt onder toezicht gehouden

Vandaag de dag zijn er verschillende instanties die rekening houden met het feit dat de aarde opwarmt. Zo zijn er ook verschillende instanties die rekening houden met de ontbossing. Zo zien zij er op toe dat alleen maar bepaalde bomen worden gekapt. Deze bomen gaan dan ook als het ware door een selectie proces. Bomen nemen, zoals men weet, co2 op en filteren die uit de lucht. Daarentegen zit er wel een limiet op hoeveel de bomen op kunnen nemen. Wanneer dit limiet bereikt is nemen de bomen niks meer op. Op dat moment kunnen e bomen gekapt worden. Door deze bomen te kappen wordt er weer plaats gemaakt voor nieuwe bomen. Deze bomen kunnen dan op hun beurt weer co2 opnemen en de lucht filteren. Door dit goed in de gaten te houden worden er als het ware telkens weer nieuwe filters gepland. Naast dit proces is het ook belangrijk dat de lokale bevolking in acht wordt genomen. De instanties zorgen er namelijk voor dat deze bevolkingsgroepen en voornamelijk hun levenswijze, niet worden aangetast.

 

Duurzaam hout krijgt een certificaat

Het hout dat op een duurzame manier is gekapt krijgt altijd een kenmerk. Dit kan bestaan uit een logo of certificaat. Zo kan je er zeker van zijn dat je ook echt goed hout kapt. Dit hout wordt steeds meer op de markt gebracht waardoor het oude, slecht gekapte hout steeds meer wordt verdreven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *