Barista worden kan al binnen een dag!

Overige

Het vak en de wereld van barista’s een fascinerende wereld. De manier waarop zij met koffie omgaan en de kennis die zij hebben is bewondering waardig. Er komt namelijk zo veel meer kijken bij het koffie zetten dan simpel bonen malen, vervolgens water door heen laten gaan en dan serveren. Bij het zetten van goede koffie heb je ook te maken met heel veel soorten bonen, waterdruk, noem het maar opp. Voor de meeste mensen lijkt het een verre droom maar nu kan je zelf ook barista worden! Lees snel verder hoe je meer leert over de wereld van koffie!

 

Barista worden kan al in een aantal uur!

Men is altijd in de veronderstelling dat het eeuwen duurt om een goede barista te worden. Echter is er niets minder waar, maar met deze opleiding kan je jezelf al barista noemen in een paar uur. In deze cursus begin je met de grond beginselen van het barista zijn en de basisskills die je onder de knie moet hebben. Denk hierbij aan het herkennen van de bonen, het goed malen van de bomen en hoe je de machine moet gebruiken. Dit zijn allerlei belangrijke dingen die je als beginnend barista moet kunnen. In deze cursus zal je dit ook allemaal aangeleerd worden, waarna je dus zelf goede koffie kan zetten. Wanneer je deze cursus hebt afgerond, kan je ook allerlei vervolg cursussen volgen. Denk heirbij aan een cursus latte art en koffie meesterschap.

Barista worden doe je onder begeleiding van koffiemeesters

Allereerst, je volgt de cursus in kleine groepen. Meestal zijn dit dan groepen van zes personen waarbij je nauw samen werkt. De reden hiervan is dat wanneer je met een kleine groep werkt, je meer en persoonlijkere aandacht krijgt. Degene die de cursus geven zijn echte, gecertificeerde koffie meester. Hierdoor weet je zeker dat je het vak leert van de beste!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *