Barcelona, ideale bestemming voor een stedentrip

Vakantie en Reizen

Je kunt er voor kiezen om een vakantie naar een ver oord te boeken. Urenlang in het vliegtuig zitten, niet met euro’s kunnen betalen en je telefoon niet kunnen gebruiken. Maar waarom zo ver weg gaan als je op slechts twee uur vliegen van Nederland ook de mooiste bestemmingen hebt. Wat dacht je van Barcelona? Ideaal voor een uitgebreide vakantie of een kort maar krachtige stedentrip. Vanuit Schiphol of Eindhoven Airport ben je binnen korte tijd in deze Spaanse wereldstad. De stad zal je geen moment teleurstellen. Wij vertellen je graag wat meer over de mooiste bezienswaardigheden van Barcelona.

Sagrada Familia

De Sagrada Familia is een prachtige kathedraal die is ontworpen door de bekende architect Gaudi. Het is een kathedraal die nog altijd wordt omringd door stijgers omdat ze het aan het restaureren zijn, maar het is misschien wel hét pronkstuk van de stad, die je zeker gezien moet hebben.

Camp Nou

Het voetbalstadion van FC Barcelona is een imposante vertoning in het centrum van de stad. Het stadion biedt plaats aan meer dan 80.000 bezoekers en is een echte must-see van de stad. Dagelijks worden er ook rondleidingen in het stadion georganiseerd, waarbij je een kijkje achter de schermen kunt nemen.

Ramblas

De Ramblas is de grootste winkelstraat van de stad. Deze straat ademt gezelligheid. Overal waar je kijkt zie je gezellige terrasjes en restaurants, afgewisseld met de mooiste winkels zodat je een dag heerlijk kunt shoppen.

Park Güell

Iedere grote stad heeft wel een mooi park, maar Park Güell is meer dan een mooi park. De schitterende bomen en planten geven je het gevoel dat je midden in de natuur bent. Bovendien bevat het park een aantal plekken van waar je kunt uitkijken over het centrum van de stad. Omdat het park wat hoger gelegen is, is dit een prachtige plek om foto’s te schieten zo mooi als anzichtkaarten.

Dus ben jij op zoek naar een leuke plek voor een citytrip? Twijfel dan niet langer en kies voor Barcelona.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *